Conceived by William McDonough and Partners, the ICEhouse pavilion at the World Economic Forum in Davos, Switzerland is designed to be disassembled and reassembled at the next event, reducing waste and use of raw materials. The ICEhouse served as an educational and functional gathering space showcasing an experimental structural system that could be used to build sturdy structures in remote places using affordable local materials.

Staengl Engineering designed the MEP systems to make the ICEhouse comfortable during the snowy January weather in the Alps and we are honored to be part of the project. We wonder where it will pop up next.

Read more about ICEhouse and the Circular Economy here:

william-mcdonough-unveils-icehouse-the-next-step-in-the-circular-economy

16_0121_Wam with IH-1  image (2)

Images courtesy of Michelle Amt and McDonough Innovation.